24 - 25 May 2023 | The Cellars-Hohenort Hotel

Tuberculosis Meningitis Platform Trial **PROGRAMME**

TUESDAY 23 MAY

18:00 - 19:30 Pre-Conference Welcome Cocktail

Venue: Cellars Hohenort Hotel, Conservatory Lawns

WEDNESDAY 24 MAY

DAY 1

Time	Торіс	Speaker
9:00 - 9:45	SESSION 1 Venue: Spilhaus	Chair: Robert J Wilkinsor
	Welcome and introductions [10 min]	Robert J Wilkinson
	Meeting objectives and structure [10 min]	Sean Wasserman Joseph Donovan
	 Overview of the field: TBM: the past and what we know now [10 min] 	Reinout van Crevel
	 Current and planned clinical trials in tuberculous meningitis [10 min] Why do we need to change our approach: need for platform trial [10 min] 	Nina Ruslami Guy E Thwaites
	Discussion [10 min]	
9:45 - 10:15	TEA [30 min]	
10:15 - 11:45	SESSION 2 Venue: Spilhaus	Chair: Joseph Donovan
	Group 1: Presentations summarising the possibilities and key considerations [45 min]	<u>Joseph Donovan</u> , Julie Huynh, David Meya, Kant
	 What are the key clinical questions, populations, and outcomes? Clinical priorities: bacterial killing, inflammation control, secondary complications, duration of therapy, safety of new interventions Outcomes: death, disability, cognition, safety; ranking; composite Population: adults, children (can there be a single trial?), PLWHIV; eligibility criteria (TBM diagnosis and severity) 	Misra
11:45 - 12:45	LUNCH [1 hr]	
12:45 - 14:15	SESSION 3 Venue: Spilhaus	Chair: Evelyne Kestelyn
	Group 3: Presentations summarising what is needed to execute and deliver a multi-country trial [45 min]	Evelyne Kestelyn, Cari Stek, Angharad Grace
	How might an international multi-centre trial be organised and delivered	Davis, Manish Modi
	 Sites: minimum requirements (case numbers, existing/potential capacity, locations, infrastructure, etc) Trial governance: CTUs, oversight, coordination, work packages/ 	
	 domains, TSC, communication, Sponsor Ethical and regulatory considerations Data management and sharing and sample repository 	
	 Policy translation (early engagement with WHO) 	







14:15 - 14:45	TEA [30 min]	
14:45 - 16:15	SESSION 4 Venue: Spilhaus	Chair: James Watson
	 Group 2: Background on methodological and statistical considerations: understanding implications of different approaches [45 min] What are the possible trial methodologies? Trial designs Analytical approach: Bayesian vs frequentist Interim analyses and go/no go decision thresholds Randomisation strategy (stratification factors) Powering and sample size considerations Application to a TBM trial (what are the specific considerations) Using accumulating information from the trial to inform adaptation and selection of interventions/sub-groups 	<u>James Watson</u> , David Boulware, Diana Gibb, Kelley Dooley, Robert J Wilkinson
16:15 - 17:30	SESSION 5 Venue: Spilhaus	Chair: Sean Wasserman
	 Group 4: Presentations summarising the possibilities and key considerations [30 min] What therapeutic interventions should be selected for initial evaluation Anti-TB drugs and regimen, anti-inflammatory agents, secondary complications New drugs/regimen possibilities Framework for selection of interventions Allocating sub-groups to specific interventions (at baseline or delayed) Regulatory barriers, cost, availability of interventions (site-specific) 	<u>Sean Wasserman</u> , Reinout Van Crevel, Robert Aarnoutse, Fiona V Cresswell, Darma Imran

19:00	Conference Dinner
	Venue: Cellars Hohenort Hotel, Conservatory Restaurant

THURSDAY 25 MAY

DAY 2

Time	Торіс	Speaker
8:30 - 8:45	SESSION 6 Venue: Spilhaus	
	Objectives for Day 2 [15 min]	Sean Wasserman & Joseph Donovan
8:45 - 10:00	SESSION 7	
	 BREAKOUT SESSIONS [1hr 15 min] Split into two groups for more detailed discussions, chaired by relevant group lead Deliverables: Refine discussions from the previous day; Converge on consensus; and Generate recommendations for each identified question 	
	GROUPS 1. Clinical questions, populations and outcomes Venue: Spilhaus 2. Methodologies Venue: Camphor	Chair: Joseph Donovan Chair: James Watson
10:00 - 10:30	TEA [30 min]	·

10:30 - 11:00	SESSION 8	
	 BREAKOUT SESSIONS [30 min] Split into two groups for more detailed discussions, chaired by relevant group lead Deliverables: Refine discussions from the previous day; Converge on consensus; and Generate recommendations for each identified question 	
	GROUPS1. Organisation and delivery Venue: Spilhaus2. Interventions Venue: Camphor	Chair: Evelyne Kestelyn Chair: Sean Wasserman
11:00 - 11:40	SESSION 9 Venue: Spilhaus	Chair: Guy E Thwaites
	Peter Horby: RECOVERY trial experiences [20 min presentation; 20 min discussion]	
11:45 - 12:30	SESSION 10	
	 BREAKOUT SESSIONS cont. [45 min] Split into two groups for more detailed discussions, chaired by relevant group lead Deliverables: Refine discussions from the previous day; Converge on consensus; and Generate recommendations for each identified question 	
	GROUPS 1. Organisation and delivery Venue: Spilhaus 2. Interventions Venue: Camphor	Chair: Evelyne Kestelyn Chair: Sean Wasserman
12:30 - 13:30	1. Organisation and delivery Venue: Spilhaus	
12:30 - 13:30 13:00 - 14:00	 Organisation and delivery Venue: Spilhaus Interventions Venue: Camphor LUNCH [1 hr] 	
	 Organisation and delivery Venue: Spilhaus Interventions Venue: Camphor LUNCH [1 hr] 	
13:00 - 14:00 (Overlap	 Organisation and delivery Venue: Spilhaus Interventions Venue: Camphor LUNCH [1 hr] SESSION 11 WORKING GROUP SESSION [1 hr] Split into the four working groups; chaired by respective group leads (an informal working meeting, attended by at least core members of each group, attendance by other delegates optional). Deliverables: Synthesise and document prior discussions; Propose working draft for protocol development; and 	
13:00 - 14:00 (Overlap with lunch)	 Organisation and delivery Venue: Spilhaus Interventions Venue: Camphor LUNCH [1 hr] SESSION 11 WORKING GROUP SESSION [1 hr] Split into the four working groups; chaired by respective group leads (an informal working meeting, attended by at least core members of each group, attendance by other delegates optional). Deliverables: Synthesise and document prior discussions; Propose working draft for protocol development; and Start to populate relevant section in protocol framework document. GROUPS Clinical questions populations and outcomes Venue: Spilhaus Methodologies Venue: Camphor Organisation and delivery Venue: Klaasenbosch 	







15:00 - 16:00	SESSION 13 Venue: Spilhaus	Chair: David Boulware
	 WORKING GROUP Presentations & Recommendations [30 min each: 15 min presentation, 15 min discussion] 3. Organisation and delivery 4. Interventions 	
16:00 - 16:30	TEA [30 min]	
16:30 - 17:00	SESSION 14 Venue: Spilhaus	Chairs: Guy E Thwaites & Robert J Wilkinson
	Funding – options and strategy [30 min]	
17:00 - 17:30	SESSION 15 Venue: Spilhaus	Chair: Guy E Thwaites
	 Define and plan next steps [30 min] Writing group Timelines for trial protocol Funding applications Follow up meeting Close and way forward 	

NOTES:

- Alex Pym (Wellcome) may attend and provide some guidance during the funding session.
- **Thomas Nyirenda** (EDCTP) may attend on day 1 and provide inputs on funding opportunities.
- For those checking into the hotel on 23 May, the check in time is 14h00.
- For those checking out of the hotel on 26 May, the check out time is 11h00.